Eladás Villa, Balaton, Veszprém, Magyarorszag, Pécsely

Eladás - Cod. 23027

  • Tipus: Villa
  • Terület: 310 m²
  • Szobák száma: 9
  • Emelet: 2

Kedves Érdeklődő!

Az ingatlanról készített bemutatkozó filmet a youtube-on megnézheti Pécsely Ingatlan együttes Balaton felvidék címen, melyen elérhetőségeimet is megtalálja. Önnek bemutatni, egy - az elhelyezkedése és nagy mérete miatt páratlan - ingatlan együttest,a Balaton felvidéki Nemzeti Park területén,a Pécselyi medencében.Pécsely ez a bájos, 600 lelkes kistelepülés a Balaton északi oldalán,a tótól 5 km-re, Balatonfüredtől 10 km-re és Tihanytól északra fekszik a mesebeli szépségű Balatonfelvidéki szőlőhegyek lábánál.

A filmen látható ingatlan a falu nemespécselyi részen található.
Az 1 hektáros belterületi telken 3 épület található, melyek, több, mint 1 évtizeddel ezelőtt dr Szűcs Endre, a Balaton felvidék elismert műemlék építészének tervei alapján, átalakítással és új szárny építésével, formálódtak egységes, tájba illő együttessé.

A jelenleg eladásra kínált terület 831 m2, s a rajta lévő ház egy minden kényelmi, és esztétikai igényt kielégítő, gondos építőmesterek munkája a 310m2-es főépület, a kétszintes lakóházban testesül meg.
Utcai része a XIX. században, a falu végén álló kovácsműhely volt. A szájhagyomány szerint Sóbri Jóska hírhedt betyár is itt patkoltatta a lovait.
A korszerű főépület mellett további építmények találhatók még a nagyméretű telken. Úgymint a kerti sütőde és társasági tér, a nyári konyha és a borozó, melyhez pince is kapcsolódik, valamint a harmadik épület, mely raktárként funkciónál, helyet biztosítva a gazdálkodáshoz szükséges szerszámoknak és szállítóeszközöknek.
Természetesen az ingatlan teljes öszközművel ellátott.
A szennyvíz Pécsely kistelepülés közműhálózatába van bekötve.
Az utcáról az elektromos áram 3 fázisú, a vízbekötés és a gázellátás szintén megoldott. Érdekesség, hogy telken saját fúrt kút van, melyről az öntözés gazdaságos.
A kétszintes lakóházi főépület teljes hasznos alapterülete 310 m2, földszintjéről 3 belső lépcsővel juthatunk fel a tetőtérbe. A bemutatott alaprajzon látható, hogy a házban 9 szoba, 2 konyha, 3 fürdőszoba, önálló toalett és 2 tornác található.
Az épület tartó szerkezete korszerű hőszigetelő tégla melyet néhol kőburkolat díszít. A hagyomány szerinti úgynevezett parasztfödém: mestergerendákra fektetett hajópadló burkolatú és természetesen faszerkezetű.
Egyedi ácsmunkával épített tetőszerkezetek borovi fenyőfából készültek, fedésként a Balaton tó környékén évszázadok óta használt, jellegzetes, 35 cm-es nádborítással. A nádazást a tulajdonosok a közelmúltban felújíttatták. A tetőszerkezet belső felületén korszerű hőszigetelés és a gipszkartonra erősített nádszövet látható, melyek megfigyelhetőek a tetőtéri képeken.
A padlóburkolat a lakóterekben hajópadló, a közlekedőkben, a konyhában, fürdőszobákban, toalet és teraszokon - rusztikus kerámia.
A lakóház melegvíz ellátását és fűtését 2 darab Vaillant gázkazán biztosítja, a hőleadók radiátorok.
A lehetőség adott, hogy a hidegebb időkben a kellemes meleget igény szerint - a nem pusztán a látvány miatt épített - kemence vagy antik cserépkályha szolgáltassa.
A lakóépületegyüttes jelenlegi bútorzatának eladásától nem zárkozunk el, az ár alku tárgya.
Remélem felkeltettem érdeklődését és az ingatlanról készített bemutatkozó filmet megtekinti a youtube-on "Pécsely Ingatlan együttes Balaton felvidék" címen, melyen elérhetőségeimet is megtalálja.

Köszönöm megtisztelő figyelmét!

EZ A BEJELENTÉS REGISZTRÁLT LÁTOGATÁSAI

Látogatások a származási ország felosztásában

Időintervallum változtatása

Érdeklődés erről az ingatlanról


REALIGRO FREE ADVERT
Szeretnék értesítést kapni hasonló ajánlatok
I'm over 18, I accept Terms of Use and Privacy Policy.*
Mégsem
2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Preferenciák

    A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

    Beállítom most Ne mutassa újra
BB